Utasbiztosítás

Elsőre nem tűnik a kiemelten fontos szerződések közé, pedig ha egy kicsit belegondolunk, nagyon is az. Annyi igaz, hogy anyagilag nem ez a szerződés lesz a legmegterhelőbb, viszont mégis oly sokat nyújthat. Nézzük meg részletesebben az utasbiztosítást!

Mi mindent tudhat egy utasbiztosítás? 

Az utasbiztosítások is kimondottan nagy fejlődésen mentek keresztül az évek során, alkalmazkodtak az igényekhez. Ne tévesszen meg senkit, hogy már szinte minden bankkártyához jár “utasbiztosítás”, mert az összeghatárok jelképesek csak ilyenkor és egyedül a kártya tulajdonosára vonatkozik. Az utasbiztosítások számos szolgáltatással segíthetnek, íme a leggyakoribbak:

  • Baleseti, haláleseti kifizetés

  • Anyanyelvű ügyvédi szolgáltatás

  • Poggyász térítése

  • Külföldi orvosi ellátás térítése

  • Autó assistance szolgáltatás

  • Felelősségbiztosítás

És még sok egyedi lehetőség, és számos egyedi és kevésbé egyedi szolgáltatás. Hogyan válasszunk?

Online utasbiztosítás és az MBA Advise 

Utasbiztosításra minden küldöldi utazás esetén szükség van. Amennyiben évente legalább 4-5-ször utazik külföldre, akkor pedig érdemes elgondolkodni egy keretszerződésen is, hiszen az anyagilag jóval kedvezőbb lehet.

Síelés esetén nem érdemes sima utasbiztosítást kötni, sem egyéb extrém sportolásra tervezett nyaralás esetén. Így meglehetősen sok megoldást kell megvizsgálni egy ilyen szerződés megkötése előtt.

Ez felesleges: a baleset megtörténtekor már külföldről intézkedik a biztosított az ellátás érdekében!!

Az utasbiztosítások esetén még a kárbejelentés szokott fontos lenni, amelyben természetesen igény szerint mi tudunk segíteni.